Extern communicatiebeleid

Vanzelfsprekend communiceert u regelmatig met uw externe doelgroepen. Maar u vraagt zich soms af of het niet efficiƫnter en effectiever kan.

Wij lichten graag uw communicatie-inspanningen door en adviseren over mogelijke verbeteringen of stellen samen met u een communicatiebeleidsplan op. Wij doen dit bij voorkeur met vertegenwoordigers van uw organisatie, zodat het resultaat van onze inspanningen optimaal aansluit bij uw situatie en verwachtingen. Samen met hen stellen we doelen op en selecteren we relevante doelgroepen. Pas daarna kijken we hoe en waarmee we deze doelgroepen het beste kunnen bereiken. Vanzelfsprekend kunt u zelf de acties uit het bijbehorend plan van aanpak uitvoeren, maar u kunt daarvoor ook ons bureau inhuren.

Imago-onderzoek
Als onderdeel van de analyse van uw communicatiebeleid kunnen we imago-onderzoek doen onder interne en externe doelgroepen. Zo krijgt u helder welk beeld verschillende doelgroepen van uw organisatie, producten en diensten hebben en in hoeverre dit beeld strookt met het gewenste imago. De resultaten van ons imago-onderzoek zijn een goed startpunt. Niet alleen voor de communicatie, soms ook voor kwaliteitsverbetering of cultuurverandering.